dijous, 24 de novembre del 2011

Composició del text

Divendres 21 d'octubre a classe de COED hem treballat un document que ens dona pautes per a la planificació i preparació d'un text, per poder arribar al nostre objectiu comunicatiu amb el text cal seguir aquest pasos:

PLANIFICACIÓ: hem de reflexionar i pensar en el tema que volem escollir, saber a qui ens dirigim, en quin llenguatge ho farem i que volem transmetre. Seguidament buscarem l'informació necessària per documentar-nos sobre el tema escollit i per ultim farem una ordenació de ideas i conceptes per endressar l'informació.

REDACCIÓ: hem de plasmar tot allo que sabem i que volem dir en un llenguatge escrit, tenint en compte totes les carecteristiques d'aquest, la adequació, la correcció gramatical i ortografica ,l'adequació, la coherència...
I per aixo cal tenir en compte l'estructura dels paràgrafs, els connectors i la puntuació.

REVISIÓ: per ultim cal que llegim bé i amb atenció el text i reflexionar sobre si s'ha aconseguit l'objectiu comunicatiu planteja,t si el tema queda ben reflectit i si s'enten i es trasmet. Si no és aixi, caldrà fer modificacions o  variacions per millorar-lo.



Tothom ha patit alguna vegada la dificultat de llegir un text no gaire ben estructurat, de llegir unes ideas sense ordre ni planificació que dificulten al lector la seva comprensió. Això és degut a que els pasos esmentats amb anterioritat no han estat assolits o ni tan sols s'han tingut presents.
Per a realtizar un text i que els lectors comprenguin amb facilitat la idea que es vol transmetre i la informació que hi ha en ell, cal seguir els pasos i tenir clar l'objectiu com escriptors o redactors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada