dimecres, 30 de novembre del 2011

recitació de poesies


Avui, divendres 25 de novenbre, s'inicia a la clase de COED la recitació de poesies. Cada divendres es recitaran uns 10 o 12 poemes que les alumnes escollim amb algun tema d'interès personal.
Iniciem la sessio amb uns exercicis de relaxació i dispossem de l'ajuda d'un apuntador per si els nervis en fan una mala pasada.

D'aquesta sessió m'agradaria destacar  aquest poema de Joan Salvat Papasseit:

Dóna’m la mà que anirem per la riba
ben a la vora del mar
bategant,
tindrem la mida de totes les coses
només en dir-nos que ens seguim amant.

Les barques llunyes i les de la sorra
prendran un aire fidel i discret,
no ens miraran;
miraran noves rutes
amb l’esguard lent del copsador distret.

Dóna’m la mà i arrecera la galta
sobre el meu pit, i no temis ningú.
i les palmeres ens donaran ombra.
i les gavines sota el sol que lluu

ens portaran la salabror que amara,
a l’amor, tota cosa prop del mar:
i jo, aleshores, besaré ta galta;
i la besada ens durà el joc d’amar.

Dóna’m la mà que anirem per la riba
ben a la vora del mar
bategant,
tindrem la mida de totes les coses
només en dir-nos que ens seguim amant.

dimarts, 29 de novembre del 2011

DOCUMENTAR

Documentar, una mirada nova.

Es un llibre que recull la importancia de la documentació a la llar d'infants, recollir imatges dels moments mes importants que succeeixen, dels gestos, les mirades, tot allo que cal recordar, ensenyar o compartir.
Per aixo cal aprofitar les noves tecnologies de les que dispossem per recollir aquest moments.

DELICIOUS

Avui en dia la majoria de gent que, pel seu treball o estudis, ha de redactar, sovint utilitza un ordinador, dins de l'ordinador sovint guardem pagines d'interes i utils per al nostre treball, aquestes pagines les solem obrir un numero elevat de vegades.
De vegades aquestes pagines, les necesitem obrir des d'un altre ordinador que no es el nostre, per aixo existeix el DELICIOUS. 







Aquest es un espai virtual que emmagatzema, endreça, i comparteix les pagines web d'interes de diferents usuaris d'aquesta pagina.



Aquest tutorial explica com fer-se un compte i con utilitzar el DELICIOUS

FLICKR

Si ens trobem en la societat de la informació, on tothom te milers de fonts a traves d'internet per trobar imatges, documents, sons, videos....

FLICKR es una pagina, que foma part d'una de les comunitats mes grans d'internet amb relació a la fotografia

Per tant haurem de fer-nos un compte a la pagina per poder penjar, personalitzar i utilitzar les fotografies d'aquesta comunitat.

Aquest video explica pasa per pas con fer-ho, te una baixa qualitat de so per tant haureu de estar molt atents i amb poc soroll ambiental.



Creative commons

Creative commons es una corporació americana, sense anim de lucre.

Aquesta ofereix licencies d'us. Segons la licencia que hi poses al teu treball, blog, pagina...Els visitants sabran fins a quin punt poden utilitzar les informcions o imatges que apereixen.

Per saber com posar una llicencia creative commons en un blog nomes haureu de veure aquest tutorial.

dijous, 24 de novembre del 2011

Composició del text

Divendres 21 d'octubre a classe de COED hem treballat un document que ens dona pautes per a la planificació i preparació d'un text, per poder arribar al nostre objectiu comunicatiu amb el text cal seguir aquest pasos:

PLANIFICACIÓ: hem de reflexionar i pensar en el tema que volem escollir, saber a qui ens dirigim, en quin llenguatge ho farem i que volem transmetre. Seguidament buscarem l'informació necessària per documentar-nos sobre el tema escollit i per ultim farem una ordenació de ideas i conceptes per endressar l'informació.

REDACCIÓ: hem de plasmar tot allo que sabem i que volem dir en un llenguatge escrit, tenint en compte totes les carecteristiques d'aquest, la adequació, la correcció gramatical i ortografica ,l'adequació, la coherència...
I per aixo cal tenir en compte l'estructura dels paràgrafs, els connectors i la puntuació.

REVISIÓ: per ultim cal que llegim bé i amb atenció el text i reflexionar sobre si s'ha aconseguit l'objectiu comunicatiu planteja,t si el tema queda ben reflectit i si s'enten i es trasmet. Si no és aixi, caldrà fer modificacions o  variacions per millorar-lo.



Tothom ha patit alguna vegada la dificultat de llegir un text no gaire ben estructurat, de llegir unes ideas sense ordre ni planificació que dificulten al lector la seva comprensió. Això és degut a que els pasos esmentats amb anterioritat no han estat assolits o ni tan sols s'han tingut presents.
Per a realtizar un text i que els lectors comprenguin amb facilitat la idea que es vol transmetre i la informació que hi ha en ell, cal seguir els pasos i tenir clar l'objectiu com escriptors o redactors.

dijous, 17 de novembre del 2011

Comunicació digital

El divendres 4 de novembre, a la classe de COED vam veure una entrevista realitzada a Guillermo Orozco pel programa Econferencies: entrevistes.

En aquesta entrevista el Guillermo Orozco parla de la comunicació digital.

Edu3.cat


La comunicaió digital és complexa, les noves tecnologies han d'estar controlades per l'adult que es troba al costat de cada infant, sovint la familia i l'escola. Com a mestres, o futurs mestres, cal tenir clar l'objectiu que volem assolir i les caracteristiques que te cadascun dels medis audiovisuals que tenim a l'abast, per tal de que l'infant pugui treure profit de les activitats que es realitzen amb noves tecnologies.

dilluns, 14 de novembre del 2011

Movie maker

El video es una eina audiovisual molt utilitzada a l'etapa d'educació infantil i en general a les escoles.
El video barreja imatges, fragments de video, text... i es un bon recurs per ensenyar als infants conceptes no teorics, es a dir transmetrs sentiment i emocions.

Per poder retocar i elaborar un vedeo coneixem el programa Movie Maker.
Aqui hi ha l'enllaç d'un tutorial es castella per aprendre a utilitzar el Movie Maker

Aquesta es una pelicula que hem creat a clase amb aquest programa, a traves d'una serie de fragments de video d'imatges de la blanquerna, les hem enllaçat amb animacions, les hem escurçat i hem afagit musica i text.

divendres, 11 de novembre del 2011

Digues de que parles, parla'n i digues de que has parlat.

Aquesta és una breu sintesis del apunts de COED de la sessió de divendres 11 de novembre, dona les indicacions necessàries per a poder mantenir un bon discurs amb un public informal.


Digues de que parles: crear expectatives per matenir l'atenció del public.
Parla'n: el nivell d'atenció baixa, per tant cal tenir tècniques per motivar al public com ara l'humor.
Digues de que has parlat: tancament necessari per conectar amb el public.

                        - Introducció: podem començar de moltes maneres, anecdotes, experiencies, preguntes...                            Pero cal tenir en compte aquests 5 punts que hauras d'evitar: no utilitzar excuses, no abusar de la brevetat, no explicar alguna cosa que no faras, no utilitzar castellanismes i no tenir modestia.

                        -Desenvolupament: selecció i ordre d'idees segons l'objectiu del discurs: informar o convencer.
Cal començar sempre per un cas concret i desenvolupar-lo fins arribar al tema general.

                         -Conclusió i tancament: la conclusió serà molt important perque fara que el public obtingui una imatge de tu, sera el moment de conectar el teu discurs amb els sentiments del public.

dijous, 10 de novembre del 2011

Wikis i Wikipedia

Els wikis son espais online de contingut dimanic i col·laboratiu on tots els participants podem madificar, borrar o afagir informació en un espai virtual des d'un navegador, que dona lloc a discusions sobre temes d'interes ( a cadascun els seus) que conclueix amb el consens de la informació. en un wiki sempre podem accedir al procés de la discussió i saber que ha modificat cada persona i com es va inicar la discussió. A diferencia d'un llibre, un wiki mai saps quan comença i com acaba.

Una de les wikis mes conegudes i complertes es la wikipedia o vikipedia en catala.

wikipedia en castella.

wikipedia en catala


La Wikipedia es una enciclopedia lliure, online, i complerta on qualsevol usuari pot afagir informació sempre que sigui contrastada, referenciada i comprobada per els editors d'aquesta wiki. Per aixo es fiable la infomació que apareix en ella.

dilluns, 7 de novembre del 2011

Modificar imatges.

Les imatges son anomenades mapes de bits ja que es composa per una area rectangular a partir d'una matriu plena de PIXELS.
Les caracteristiques mes importants d'aquestes imatges son: grandaria, pes, profunditat de color i resolució.
Aquestes caracteristiques poden ser modificades amb programes com el GIMP o el PHOTOSHOP.

Nosaltres hem ecollit el Gimp, ja que es un programa gratuit de facil descarrega, que el podem trobar al softonic, per a retocar aquesta imatge:


 En aquestes tres imatges podem veure:

La imatge de l'esquerra esta escalada, es ha dir hem reduit el seus pixels.
La imatge del mij esta escalada, hem escollir un tros de la imatge i l'hem retallat.
La imatge de la dreta esta retocada, hem cambiat els colors d'alguns objectes de les fotografies,i hem afagit ombres a la roba de les senyores.

dissabte, 5 de novembre del 2011

Descripció de la Mari


Descripció de la M. Carmen Plaza

La Mari es una noia rosa, alta i prima. Estudia educació infantil a la mateixa classe que jo.
A primer cop d’ull hem va cridar l’atenció el seu cabell. Es ros, llarg, y acostuma a portar-lo llis.
Si t’hi fixes bé, es pot apreciar que el to del seu cabell es  troba en  total harmonia amb el color de la seva pell, de les celles, dels ulls. . .

A primer cop d’ull sembla una noia tímida i un xic vergonyosa, inclús pot semblar una persona de poques paraules.
A mida que la vas coneixent te n’adones de que, aquesta impressió, és totalment errònia. Ella és simpàtica y bromista, sempre troba un sentit graciós en allò que sent o allò que succeeix, motius de sobra per treure un somriure.

Té aquella facilitat que tenen algunes persones per, només amb el seu rostre, transmetre optimisme a qui l’envolta.  A mi, particularment em treu un somriure cada matí.
És sociable, una persona fàcil de conèixer i que alhora es deixa tractar.

A nivell personal crec que és una persona segura de si mateixa, que pren les decisions afrontant les conseqüències; treballadora, i sobretot, s’entrega per complet en les seves relacions.
Pel poc que he pogut conèixer d’ella puc dir que tinc la impressió de que encara em queden moltes coes per descobrir de la seva personalitat. El curs és molt llarg i de ben segur trobarem els moments per a continuar la nostra relació que ara just acaba d’iniciar-se.