dimarts, 18 d’octubre del 2011

Escoltar i sentir


A la sessió de COED del 13 d'octubre, la Rosa Soler ens divideix en petits grups de 5 o 6 persones. Cada grup té un fragment del llibre L'ART DE SABER ESCOLTAR. El llibre del doctor Francesc Torralba és una guia precisa i exacta per desenvolupar l'art d'escoltar en profunditat, més enllà de qualsevol interès estrictament personal.

El meu  grup estar format per:
Elena Pérez, Clara Meneses, Mari Carmen Plaza,Alba Minet, Beatriz Rovira.
I la sintesi que hem fet es:
ESCOLTAR I SENTIR


Sentir és percebre un so, moltes vegades sense cap intenció, en canvi escoltar és un acte d’esforç voluntari i lliure, per entendre a l’altre, mostrant interès i respecte per comprendre’l. 

L’escolta neix de l'interès pel que ens expliquen, ja que podem trobar informació beneficiosa per a nosaltres. Però aquest interès ens pot confondre, és important saber seleccionar a qui volem escoltar, per què equivocar-nos en aquesta decisió podrà comportar frustració.

D’altra banda ens podem sentir escoltats sense ser-ho realment. L’escolta en profunditat s’ha de reservar per a informacions realment d’interès captant l’essència, per què diu el que diu, aquest és l’únic camí és dialogar i crear conjuntament la veritat.

Deixar la ment receptiva, sense creure’ns que tenim la única veritat, per tant cal tenir en compte la paraula del que no pensa com nosaltres. 

Aprenem a parlar escoltant, però quan creixem es deixa de banda aquesta capacitat d’escolta per centrar-nos en parlar i demostrar els nostres coneixements. Hem de ser conscients de la importància d’aquest i ensenyar als infants a estar receptius, concentrant-se en un pensament a través de l’escolta.

És imprescindible en primer lloc escoltar a les persones per després adquirir i transmetre coneixements.

TORRALBA,F. (2006). L'art de saber escoltar. barcelona: pagès Ed.
Elena Pérez, Clara Meneses, Mari Carmen Plaza,Alba Minet, Beatriz Rovira.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada