dilluns, 31 d’octubre del 2011

Parlar bé en public

Aquest és un llibre escrit per Joana Rubio que explica els secrets i les tècniques de grans oradors i els pasos a seguir per mantenir un bon discurs en public.
A classe de COED, la Rosa ens recomana aquest llibre amb la tasca de fer recull de les idees més importants de cada capitol.



El llibre dona consells de la preparació per a un discurs en public, el control dels nervis, la preparació del guió, la postura, els gestos, el feed-back....

dimarts, 18 d’octubre del 2011

Escoltar i sentir


A la sessió de COED del 13 d'octubre, la Rosa Soler ens divideix en petits grups de 5 o 6 persones. Cada grup té un fragment del llibre L'ART DE SABER ESCOLTAR. El llibre del doctor Francesc Torralba és una guia precisa i exacta per desenvolupar l'art d'escoltar en profunditat, més enllà de qualsevol interès estrictament personal.

El meu  grup estar format per:
Elena Pérez, Clara Meneses, Mari Carmen Plaza,Alba Minet, Beatriz Rovira.
I la sintesi que hem fet es:
ESCOLTAR I SENTIR


Sentir és percebre un so, moltes vegades sense cap intenció, en canvi escoltar és un acte d’esforç voluntari i lliure, per entendre a l’altre, mostrant interès i respecte per comprendre’l. 

L’escolta neix de l'interès pel que ens expliquen, ja que podem trobar informació beneficiosa per a nosaltres. Però aquest interès ens pot confondre, és important saber seleccionar a qui volem escoltar, per què equivocar-nos en aquesta decisió podrà comportar frustració.

D’altra banda ens podem sentir escoltats sense ser-ho realment. L’escolta en profunditat s’ha de reservar per a informacions realment d’interès captant l’essència, per què diu el que diu, aquest és l’únic camí és dialogar i crear conjuntament la veritat.

Deixar la ment receptiva, sense creure’ns que tenim la única veritat, per tant cal tenir en compte la paraula del que no pensa com nosaltres. 

Aprenem a parlar escoltant, però quan creixem es deixa de banda aquesta capacitat d’escolta per centrar-nos en parlar i demostrar els nostres coneixements. Hem de ser conscients de la importància d’aquest i ensenyar als infants a estar receptius, concentrant-se en un pensament a través de l’escolta.

És imprescindible en primer lloc escoltar a les persones per després adquirir i transmetre coneixements.

TORRALBA,F. (2006). L'art de saber escoltar. barcelona: pagès Ed.
Elena Pérez, Clara Meneses, Mari Carmen Plaza,Alba Minet, Beatriz Rovira.

dissabte, 15 d’octubre del 2011

Descripció

La descripció és una manera d'organitzar un discurs que parla d'un lloc, d'una persona... i que intenta transmetre al public la imatge d'aquesta a través d'adjectius, emocions....

La descripció es pot fer en forma de text, de poema, de dibuix, de fotografia, de cançó...

Aquesta cançó és un bon exemple de descripció que la Rosa ens va mostrar a clase de COED per inspirar-nos en el futur treball de la descripció d'un company.

dilluns, 3 d’octubre del 2011

RSS

Les RSS son un sitema innovador de rebre informació sobre les actualitzacions de les teves pagines o espais webs preferits. Fins ara el lecto o usuati habia de obrir una per una les seves pagines per veure si hi habia alguna actualització, amb la necesitat de carregar tots els arxius, fotos, videos...que hi apareixen en ella.
Amb les RSS l'usuari nomes haura de registrar-se en un espai web anomenat lector, gratuit, i afagir en auqest espai les seves pagines i espais preferides.
D'aquesta manera quan vulqui consultar les actualitzacions nomes haura d'obrir aquest nou espai, lector RSS.



dissabte, 1 d’octubre del 2011

Llenguatge i llengua

Llengua i llenguatge: aquests son els punts claus de la llengua i el llenguatge. Son els apunts de la sessió de COED posterior a la lectura dels apunts del mateix tema

-El llenguatge:mes que un mitjà de comunicació

-Llenguatge i organització de l'entor:quan parlem no anomenem objectes sino que anomenem conjunts, aquesta es una clasificació i ordenació per a reduir el mon.

-El llenguatge i el pensament:com mes domini del llenguatge mes concretament podem referirnos al mon i, mes transmetem a qui volem donar el misatge.

-El llenguatge i la memoria: ens permeten entrellançar tot allo que s'ammagtzema de forma no unica en la memoria.

-El llenguatge i l'autorxpressió: el llenguatge es el suport de l'autoexpressió, es a dir el dialeg intern del pensame

-Les llegües: autentics monuments de la naturalesa.
-La naturalesa ens ha donat molts monuments, un d'ells es la llengua amb la que ens comuniquem.

-Sistema de signes orals d'una comunitat: sestema de signes o senyals organitzat uqe ens permetn la costrucció de frases segons el coneixemnt social del sistema que tinguem.comunicació a traves de sons.