divendres, 30 de setembre del 2011

CONFERENCIA: Sir Ken Robinson


En Sir Ken Robinson, és un comunicador que parla d’educació, pel que hem pogut veure les seves conferències tenen moltíssim èxit. Aquest es un bon comunicador que  utilitza molt be els recursos adequats per parlar en públic.
És proper al públic de manera natural ja que utilitza l’humor per parlar de temes d’interès i d’actualitat. Això fa que el públic estigui en tot moment atent i entregat a allò que vol transmetre ell.
Utilitza correctament les pauses, dona temps al púbic per a que reflexioni sobre allò que està dient. No parla massa ràpid ni massa lent. Posa exemples de la seva vida, per a descriure conceptes generals.
Però sobretot, parla realment amb passió de l’educació; i jo crec que això ho transmet.
Pel que fa al guió, crec que té la conferència molt ben preparada, que sap per on la vol anar a parar amb les seves metàfores. El discurs està totalment estructurat, ja que comença parlant de temes generals, va desenvolupant la conferència fins que acaba en una idea concreta que porta a una conclusió i reflexió del que ha dit.
 No obstant crec que es deixa un marge d’improvisació per fer la conferencia més amena i espontània.

Aquestes són dues de les conferències que podem veure d'en Ken Robinson per observar les seves habilitats comunicatives.




                                                                                     

dimarts, 27 de setembre del 2011

Interactivitat

Edu3.cat
  -El primer avanç en la interactivitat va donar lloc al concepte d'associació d'idees, és a dir: no llegir i aprendre de manera lineal,si no relacionant conceptes. La falta de tecnologia va ser un impediment per a que es desenvolupés.
 -Poc desprès va aparèixer una xarxa que no va prosperar a nivell tecnològic. Tot i així va deixar conceptes importants com la hipermèdia i hipertext que consistia no nomes en textos, sinó també en imatges, sons i animacions. Tot aixo relacionat amb enllaços. Encara faltava la tecnologia necessària per dur-la a terme.
 -Més endavant van haver-hi una serie d'invents que van provocar avenços. Es va inventar el Ratolí que permetia una comunicació interactiva amb l'ordinador a través de grafismes i símbols visuals. També, cap als anys 90, va aparèixer el CD ROM que permetia un emmagatzematge de fotografies i músiques sovint amb un propòsit educatiu que permetia explorar de diverses maneres la informació que contenia.
 -El major impacte el van aportat el videojocs ja que comportaven acció, visualitat, sonoritat i moviment, entre d'altres. És a dir, les majors qualitats de la interactivitat.
 -Més endavant apareix Internet que implica una interacció amb altres persones amb un fi lúdic, educatiu, social i comercial. La clau d'un interactiu és la interfície es ha dir el conjunt grafismes i opcions que fan possible el diàleg entre la persona i l'ordinador per tal de que convidi a interactuar; tot i que sovint aquest procés es força complicat.

divendres, 23 de setembre del 2011

LA LLENGUA I EL LLENGUATGE


La llengua és un conjunt de senyals destinats a la transmissió d’informació entre un receptor i un emissor. Aquestes senyals es combinen per tal de trobar-li sentit dins del nostre context humà.
L’ésser humà utilitza la llengua més complexa, tot i així altres animals utilitzen també senyals per comunicar-se.

El llenguatge és el medi de comunicació i expressió més extens que tenen els humans. Aquest està reduït o organitzat segons les nostres percepcions. Aquest és alhora un element bàsic per al desenvolupament del pensament i indispensable  per al suport de la memòria individual i col·lectiva

                                                  

                                                                                                          TUSON, J. (1984). LINGüÍSTICA


dijous, 22 de setembre del 2011

Creador del blog

Hola! sóc la Clara Meneses. Sóc estudiant de grau a la universitat Ramon Llull, concretament curso estudis de grau de Educació Infantil a la facultat Blanquerna.

En aquests nous estudis aprendre, entre d'altres, la importància de la comunicació, inclòs a traves de les TIC, en la practica docent amb els mes petits.

He creat aquest blog per tal de compartir amb vosaltres tots el aprenentatges que vagi adquirint all llarg d'aquest nou camí cap a la meva meta professional. Per tant us convido, a tots els visitants, a que comenteu lliurement i opineu sobre les meves actualitzacions.